Gezin/relatie therapie.

Gezinstherapie.

Ik heb de ervaring met gezinnen die heel gevoelige kinderen hebben en waarvan de ouders ook gevoelig zijn. Deze gezinnen blijven tegen problemen aanlopen en weten niet hoe zij dit kunnen veranderen in de positieve zin. Daar is deze gezinstherapie voor.

Wat houd deze therapie in : We gaan kijken hoe de samenstelling zit van het gezin zelf, hoe staan de ouders in het leven, zijn zij geblokt en wat pikken de kinderen daarvan op. Hoe gaat het gezin om met veranderingen en hoe is de spiritualiteit van de ouders en kinderen ontwikkeld. Veel kinderen van het nu zijn spiritueel maar door de maatschappij en de ouders sluiten zij zich zelf af. Wat doet het met het kind: ze zijn terug houdend of juist super druk. Dit kun je zien aan het gedrag van de kinderen: boos of verdrietig zonder reden, willen veel weg zijn, ze letten niet op, zijn niet aanwezig, staren voor zich uit en horen je niet. Dit gedrag vertonen zij ook op school. Door dus als gezin samen te gaan kijken; wat zien wij in de opstelling en bij vader en moeder, komt er weer rust in het gezin en begrijpt het gezin elkaar weer met het gevoel waardoor de ouders weer van een positieve kant kunnen gaan zijn. Wij leren het gezin omgaan met deze vorm van spiritualiteit en leren dat ook zij zich kunnen afsluiten zonder dat zij zich gaan blokken.

Relatie therapie.

Door de ervaring van de laatste jaren zie ik dat veel relaties moeizaam of stuk lopen. Door te gaan kijken hoe jij en je partner in het leven staan en waar jullie tegen aanlopen in jullie relatie kunnen we kijken wat wij voor jullie kunnen doen. De ervaring verteld namelijk dat er veel mensen  zijn die een relatie met hun tweelingziel hebben. Dit is een super mooi gegeven maar niet de makkelijkste. Doordat de mensen een verleden hebben en dat dit naar alle waarschijnlijkheid niet volledig of helemaal niet is losgelaten blijf je dit altijd terug zien in de huidige relatie. Wij kunnen jullie daar bij helpen het ook echt los te laten. Zijn jullie tweelingzielen dan is dit veel heftiger, want tweelingzielen versterken elkaar in alle opzichten. Positief maar dus ook in het negatieve. Door juist daar op in te loggen komen de problemen vanzelf boven water en kunnen wij jullie helpen met het accepteren en loslaten zodat jullie weer fris en fruitig door het leven kunnen gaan. Weglopen voor de problemen gaat niet werken. Deze problemen blijven terug komen, ook als je de relatie beëindigt neem je dit mee naar de volgende relatie.

Tweelingzielen.

Tweelingzielen is een heel mooi gegeven maar bijna niet te begrijpen vanuit het menselijk verstand wat het eigenlijk inhoud en wat het met de desbetreffende mensen doet. Het is onbegrijpelijk wat tweelingzielen met elkaar doen vanaf het eerste oogcontact. Ik zal proberen het heel simpel onder woorden te brengen want het is een heel mooi proces maar zeker niet het makkelijkste proces. Het is een gegeven dat tweelingzielen elkaar kennen uit vele vorige levens en op het moment van elkaar in dit leven te zien stroomt daar ook heel veel liefde tussen deze twee mensen. Voor veel mensen is dit zo onverwachts dat ze er ook van schrikken en daar echt moeite mee hebben om dit te begrijpen. Er gebeurt in deze periode zoveel dat het ook niet te bevatten is want de mens probeert het te begrijpen vanuit het denken en dat is niet de bedoeling. Probeer er van te genieten want het is jullie gegund. Als je tweeling ziel op je pad komt dan is het ook tijd dat jij die liefde mag leren voelen om jou bewust te maken dat het ook anders kan zijn.

Wat doen de tweelingzielen eigenlijk met elkaar. Die spiegelen en versterken elkaar op echt alle vlakken, zowel positief als negatief. Jij ziet onbewust de pijn en verdriet van jezelf in jouw tweelingziel en ook andersom. Daar begint het vaak fout te gaan want jij als mens denkt dat het van de ander is en niet van jou. Het is juist de bedoeling als tweelingziel zijnde elkaar te helpen met het opruimen van pijn, en verdriet uit jullie leven zodat jullie met een schonelei opnieuw kunnen, maar ook mogen beginnen. Toch door de angst van het verliezen van deze onvoorwaardelijke liefde gaan tweelingzielen vaak bij elkaar op het pad staan. Door de stres en onzekerheid maar ook vaak het ego blokken deze mensen vaak het proces waardoor het vaak uit loopt op een breuk. Hier hebben deze mensen vaak het gevoel dat ze weer bij elkaar komen, en vaak is dat ook zo maar dan moeten zij het wel loslaten vanuit het hart anders kan deze liefde niet tot stand komen en gaan stromen waar door de breuk ook blijvend is. Juist door het deze mensen bewust te maken dat zij tweelingzielen zijn en elkaar dus versterken kunnen deze mensen het ook  leren loslaten en gaat het een stuk makkelijker worden. Deze liefde kan gaan stromen. Zodat in de relatie ook weer rust kan komen en jullie elkaar gaan begrijpen van uit het gevoel en niet van uit het denken.

Juist door samen door deze processen heen te lopen en te leren communiceren van uit het gevoel maken jullie de weg vrij van blokkades en kunnen jullie onbevangen door naar jullie toekomst. Dan zullen jullie elkaar versterken, alleen nog maar in de liefde en in het positieve wat het leven jullie te bieden heeft.

 

Deze post is ook beschikbaar in: Engels